- x 01.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband BMW

BMW iX5 Hydrogen zet volgende stap in emissievrij rijden

De IAA in München is een thuiswedstrijd voor BMW. Geen wonder dat het merk uitgerekend hier uitpakt met innovaties van én voor de toekomst. Maak kennis met de BMW iX5 Hydrogen: BMW’s antwoord op het veranderende klimaat.

Waterstof brandstofcelaandrijving voor duurzaam rijplezier

Met de volgende generatie Hydrogen technologie zet BMW serieuze stappen in het rijden op waterstof. De waterstof brandstofcelaandrijving is een nieuw element in de wereld van BMW i en symboliseert duurzaam rijplezier. Op de IAA komt dit vernuftige stukje techniek voor het eerst in actie in de vorm van de BMW iX5 Hydrogen. BMW maakt gebruik van een high-performance brandstofcel en geoptimaliseerde power-batterij in het aandrijfsysteem; iets dat nooit eerder vertoond is.

CO2-vrij rijden over grotere afstanden

De BMW iX5 Hydrogen combineert deze brandstofceltechnologie met de 5e generatie BMW eDrive. Het aandrijfsysteem gebruikt waterstof als brandstof door de brandstofcel om te zetten in elektriciteit – met een elektrisch vermogen tot wel 125 kW/170 pk. Hierdoor is het mogelijk om langere tijd op snelheid te rijden zonder emissies. Waterdamp is de enige uitstoot. Meer vermogen? Geen probleem: door vrijgekomen remenergie op slimme wijze op te slaan en om te zetten in elektropower, komt het piekvermogen van de iX5 Hydrogen op 275 kW/374 pk.

3D-printer

Ook het design van de BMW iX5 Hydrogen is anders dan anders. Natuurlijk zijn er de kenmerkende BMW i Blau accenten. Maar ook de aerodynamica en (22 inch) wielen zijn aangepakt, in lijn met het huidige aanbod elektrische BMW’s. Extra opvallend is het gebruik van een 3D-printer om lokaal emissievrij onderdelen te produceren.

Meer weten over de BMW iX5 Hydrogen? Neem contact op met uw Broekhuis BMW dealer.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1