- x 22.12.2022
Nieuws algemeen Vers van de rolband BMW Motorrad

BMW R nineT 100 Years en R 18 100 Years als ode aan 100-jarig bestaan van BMW Motorrad.

In december 1922 schetste Max Friz, destijds hoofddesigner bij BMW, de contouren van de eerste BMW motorfiets. BMW onthulde deze R 32 in september 1923. Nu, 100 jaar later, presenteert BMW Motorrad exclusieve 100 Years-versies van de R nineT en R 18.

De BMW R 32 is een legende. Deze motorfiets met een tweecilinder viertakt boxermotor en cardanaandrijving markeert het begin van de successtory die tot op de dag van vandaag voortduurt en wordt voorgezet door de Heritage modellenreeks van de BMW R nineT en R 18 Big Boxer. Hiervan komen nu speciale 100 Years versies ter viering van 100 jaar BMW Motorrad. Van elk worden er slechts 1.923 geproduceerd.

BMW R nineT 100 Years: de klassieke roadster van BMW Motorrad in een hoogst verfijnde en geraffineerde uitvoering.

De ingetogen vormgeving van de R nineT is het uithangbord van 100 jaar motorbouw en onafgebroken passie van BMW Motorrad voor de boxermotor. Kenmerkende elementen zijn het klassieke roadster-design met de compacte tank, de rechte zithouding van de berijder, de hoogwaardige materialen en doeltreffende stijlelementen. De R nineT 100 Years voegt daaraan talrijke speciale features toe, maar het kloppende hart blijft de beproefde lucht-oliegekoelde tweecilinder boxermotor met een vermogen van 80 kW (109 pk).

Classic Chrome en Option 719 accessoires: speciale lak, verchroomde oppervlakken en unieke gefreesde componenten en wielen.

De combinatie van lak en chroom is al bijna 100 jaar kenmerkend in de motorfietsbouw. Chromen vlakken, met een koperen of nikkelen basis en een verchroomde finale laag, blinken van oudsher uit door hardheid en duurzaamheid, de weerstand tegen corrosie en de spiegelende glans. Door deze eigenschappen is chroom sinds de jaren twintig heel gebruikelijk in motorfietsdesign, in combinatie met hoogwaardige lak.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1