- x 08.10.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband BMW Motorrad

Nieuwe proporties en moderne vormen: BMW Motorrad presenteert de Concept CE 02

De BMW Motorrad Concept CE 02 is een lichtgewicht elektrische tweewieler, ideaal voor in de stad en voorzien van slimme technologie.

Slimme stedelijke mobiliteit

Volgens BMW Motorrad is de Concept CE 02 een nieuwe interpretatie van slimme stedelijke mobiliteit. ‘Op het eerste gezicht is er weinig typisch BMW Motorrad aan de Concept CE 02 - het is iets volledig nieuws. Een gemakkelijk gebruik was belangrijk, maar boven alles was het emotionele component cruciaal, samen met rijplezier’, legt Edgar Heinrich, Head of Design BMW Motorrad, uit. Wegrijden is zo gebeurd, de motorfiets is namelijk volledig koppel vanaf stilstand. Met een topsnelheid van 90 km/h en een actieradius van 90 km, surf je bovendien gemakkelijk door het verkeer.  

Brutaal en toch minimaal

Een innovatief design kenmerkt de Concept CE 02, brutaal en toch zo minimaal. Het uiterlijk van de Concept CE 02 is puristisch: zwart/zilver vormen het onderliggende thema. Zwart verwijst naar vroegere BMW motorfietsen. Met hier en daar zilverkleurige accenten, zoals de kroonplaat of de aandrijfunit, is het design geheel uniek. De lampen op de motorfiets maken het uiterlijk helemaal af: een vierkante, zwarte lichtunit als koplamp en twee kleine, doorzichtige LED armaturen als achterlichten.

Een skateboard als voetsteun

De doorlopende buddyseat van de motorfiets biedt veel opties, zo is het mogelijk om achterover te zitten met de voeten naar voren, maar ook voorover zitten met de voeten op de achterste voetensteunen is net zo gemakkelijk. Vóór de buddyseat zitten twee gekruiste, elastische banden waar eenvoudig bagage tussen geklemd kan worden. De beugels zorgen voor nog meer opbergruimte: ook de voorste voetsteunen zijn hier geplaatst. Het is ook mogelijk om hier een skateboard aan te bevestigen en die als voetsteun te gebruiken.

Goed nieuws: de Concept CE 02 is uitermate geschikt voor jonge rijders! Met een A1 motorrijbewijs is deze nieuwe motorfiets te berijden.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1