- x 08.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Fiat Professional

Vernieuwde Fiat Ducato: met recht de ‘New Ducato’

De Fiat Ducato, de best verkochte bedrijfswagen van Europa, is voor modeljaar 2022 op meerdere punten vernieuwd. Voor Fiat reden om voortaan te spreken van de ‘New Ducato’. Qua uiterlijk is de Ducato weinig veranderd, maar het predicaat ‘nieuw’ verdient hij wel degelijk. Van de vele vernieuwingen lichten we er enkele uit.  

Level 2 autonoom rijden

Met de New Ducato doet Level 2 autonoom rijden zijn intrede in het segment van de lichte bedrijfswagens, want de vernieuwde Fiat Ducato beschikt over uitgebreide systemen voor rij-assistentie. Het is misschien wel de belangrijkste vernieuwing. Op tijd remmen, snelheid aanpassen, op dezelfde rijstrook blijven: de nieuwe Ducato regelt het onder bepaalde omstandigheden helemaal zelf. Het is duidelijk waar dit voor zorgt: meer veiligheid.

Infotainment, connectiviteit en een digitaal dashboard

De nieuwe Ducato beschikt over een digitaal dashboard en is met zijn infotainment en connectiviteit het neusje van de zalm onder de lichte bedrijfswagens. Slimme navigatie, radio, informatie over de voertuigstatus, wagenparktools en andere connected services zorgen voor veel efficiency. Ondersteuning voor Apple CarPlay/Android Auto, een 10-inch touchscreen en meer? Het zit er allemaal bij in de vernieuwde Ducato.

Nieuwe Multijet₃ motoren

De New Ducato beschikt over nieuwe Multijet3-dieselmotoren (Euro 6D-Final) die volgens Fiat garant staan voor betere prestaties, een lager brandstofverbruik en minder CO​₂-uitstoot. De lichtste motor in Europa’s meest succesvolle bedrijfswagen is er eentje van 120 pk. Daarnaast is de vernieuwde Ducato leverbaar met motoren van 140 pk, 160 pk en 180 pk.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de New Ducato vindt u hier. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Uw Broekhuis Fiat Professional dealer vertelt u graag meer over alle vernieuwingen van de Fiat Ducato.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1