- x 30.08.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Fiat

Fiat Project 363 heet definitief Pulse

Fiat heeft ons ruime tijd geplaagd met beelden van een nieuwe SUV-achtige. De compacte crossover luistert naar de naam Pulse en heeft een stoer uiterlijk. Het is nog onduidelijk of de Fiat Pulse, die zijn naam dankt aan de meeste stemmen op internet, ook naar Europa komt.

Publiek maakt keuze uit top 3

Veel was zeker bij de digitale onthulling van de nieuwe Fiat SUV op 5 mei jl., behalve zijn naam. Fiat schakelde de hulp in van haar (toekomstige) fans, die uiteindelijk konden kiezen tussen drie namen: Tuo, Domo en Pulse. Die laatste werd de grote winnaar met maar liefst 65% van de stemmen.

Braziliaanse primeur

De nieuwe Fiat Pulse heeft een krachtig en stoer design. Hiermee doet de compacte SUV groter aan dan hij in werkelijkheid is. De Fiat Pulse is in eerste instantie bedoeld voor de Zuid-Amerikaanse markt. Vandaar ook dat de primeur naar Braziliƫ uitging.

Palio Weekend

Maar er is nog een reden waarom juist in dit land het debuut plaatsvond: het is de fabriek in Betim, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, die de Fiat Pulse gaat bouwen. Mocht het Italiaanse merk besluiten de Pulse toch naar Nederland te halen, dan herhaalt de geschiedenis zich. De Fiat Palio Weekend uit 1997 was namelijk ook ooit alleen een product voor Zuid-Amerika. Er is dus hoop.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1