- x 04.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Fiat

Fiat Punto krijgt opvolger in 2023

Helaas moeten we het al enige tijd zonder Fiat Punto doen, maar daar komt verandering in! Stellantis, de nieuwe eigenaar van Fiat, belooft in 2023 met een opvolger te gaan komen. Of deze ook de naam Punto zal dragen, is nog even de vraag. Echter, zeker is dat er ook een elektrische uitvoering van op de markt zal verschijnen. Er is dus genoeg om naar uit te kijken!

Nieuw CMP-platform EV-ready

Het klinkt nog ver weg, 2023, maar is toch dichterbij dan u denkt. Bovendien, voorpret is óók pret. Dit is wat we alvast weten van de Fiat Punto-opvolger: het nieuwe CMP-platform zal met enkele andere modellen worden gedeeld en is dus tevens geschikt voor elektrische aandrijving. Verwacht wordt dat er verschillende benzinemotoren én een elektrische versie met 50 kWh accupakket à la Peugeot e-208 wordt aangeboden, daar de Fransoos en Italiaan onder de vlag van Stellantis technisch nauw aan elkaar verbonden zijn.

Drie generaties Fiat Punto

Mogelijk staat de Punto-opvolger een naamsverandering te wachten, maar dat is nog allerminst zeker. In zijn huidige vorm kennen we de compacte Fiat al sinds 2005; eerst als Grande Punto, gevolgd door de gefacelifte Punto Evo uit 2009. In 1994 en 1999 verschenen respectievelijk de eerste en tweede generatie Fiat Punto, die voorganger Uno in stijl aflosten. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent de nieuwe Punto? Neem contact op met Broekhuis.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1