- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Ford

Ford presenteert meest relaxte Kuga ooit

“Mindfulness” is een term die we steeds vaker voorbij zien komen. Deze speciale techniek moet ons terugbrengen naar het heden in een tijd waarin misschien wel té veel dingen onze aandacht vragen. Met een op het eerste gezicht normaal ogende Ford Kuga, heeft Ford zich laten inspireren door de gedachte dat “mindful” autorijden meer ontspanning en veiligheid moet opleveren. De innovatieve Kuga Mindfulness Concept debuteert op de IAA in München.

Automatisch luchtfiltersysteem

Yogalessen en oefeningen met meditatie helpen ons geconcentreerder, kalmer en helderder te worden. Precies dat heeft Ford met de Kuga Mindfulness Concept ook voor ogen. Hiervoor gebruikt Ford diverse hulpmiddelen, waaronder een zuiveringssysteem dat de lucht in het interieur automatisch filtert na het ontgrendelen van de deuren. Dit alles voor een frisse eerste indruk bij het instappen. Allergenen, stof, smog én geuren worden eruit gefilterd.

Het ultieme zen-gevoel

Ook virussen en bacillen krijgen geen kans in de Ford Kuga Mindfulness Concept. Ford past UV-C lichtdiodes toe: een techniek die het reproduceren van microscopisch kleine organismen moet tegengaan. Een aangepast Bang & Olufsen geluidsinstallatie met speakers in de hoofdsteunen en in de dakhemel garandeert een unieke Surround Sound. Voor de gelegenheid stelde Ford speciale afspeellijsten samen met daarin onder andere geluiden van de zee en muziek die moet helpen ontspannen voor het ultieme zen-gevoel.

Gecontroleerde hartslag + ademhaling

Verder beschikt de Kuga Mindfulness over een “wereable” welke de hartslag van de bestuurder meet en helpt de ademhaling onder controle te houden door de regelaars in de stoel plus de sfeerverlichting op de metingen aan te passen. Zaken als Adaptive Climate Contol, een noodstopassistent, yoga-oefeningen in het infotainmentsysteem en een heuse Powernap-functie (neerklapbare stoel inclusief nekondersteuning) maken het relaxte uitrustingsniveau compleet.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1