- x 04.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Ford

Ford opent Cologne Electrification Center

Ford bouwt aan de toekomst. Letterlijk. Plannen om van de bestaande fabriek in Niehl een hightech centrum te maken, zijn nu wel erg concreet. Het oude gebouw is namelijk met de vloer gelijkgemaakt. Eind juli 2022 moet de nieuwe faciliteit staan als een huis. Vanaf 2023 is de Keulse fabriek klaargestoomd voor productie van elektrische Ford-modellen.

De nieuwste fabricagetechnologieën

Afgelopen zomer was het 5.000 m3 aan puinruimen op het oude fabrieksterrein in Niehl, Cologne. Een terrein waar al sinds 1931 auto’s worden gebouwd. En daarmee maakt het Duitse stadsdeel Niehl deel uit van een belangrijk stukje autohistorie. Echter, zonder toekomst is het onmogelijk om verder te bouwen aan de geschiedenis van de fabriek. Daarom komen hier straks de nieuwste fabricagetechnologieën te staan, die de naam Cologne Electrification Center eer aan zullen doen.

Ford 100% geëlektrificeerd in 2026

Met een lengte van 100, een breedte van 25 en een hoogte van 26 meter is ‘groei’ nog zacht uitgedrukt als het om de afmetingen van de nieuwe fabriek gaat. Echter, gezien het 100% geëlektrificeerd aanbod in 2026, kan Ford ook alle ruimte gebruiken voor de bouw van EV’s en Plug-in hybridevoertuigen. In 2023 gaat het gebeuren.

Ford Mustang Mach-E stunt

De bouw van Cologne Electrification Center komt samen met diverse Ford ‘stunts’ die benadrukken hoe ver het merk kan gaan én gáát met haar elektrische modellen. De Mustang Mach-E, waar sinds kort een extra cool Frost White pakket op kan worden besteld, reed bijvoorbeeld van Bern naar Genua op één volle accu. Ook werd er eenmalig opgeladen om van Madrid naar Marbella en van Boedapest naar Triëst te komen zonder onderweg te hoeven stoppen, met dank aan een actieradius van 610 km volgens de WLTP-testcyclus.

Ford Explorer PHEV stunt

Als klap op de vuurpijl bereikte een Ford Explorer Plug-in Hybrid de 47 meter hoge top van de OVER-klimtoren in Lillesand, Noorwegen. Hier was de stoere PHEV gedurende de hele maand augustus te bezichtigen. De stunt staat symbool voor avontuurlijk reizen in Europa. Tijdens de Explore New Heights-challenge streden deelnemers om de snelste tijd op weg naar de top van ’s werelds hoogstaande klimtoren. De winnaar mag twee jaar lang sturen in een Ford Explorer PHEV.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1