- x 06.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Jaguar

Jaguar E-Type 60 Collection

Jaguar Classic introduceert de E-Type 60 Collection: een ode aan het 60-jarig bestaan van 's werelds "most beautiful car ever made". De Jaguar E-Type 60 Collection wordt aangeboden in 6 sets van een Roadster en een Coupé en zijn gebaseerd op het origineel dat afgelopen maart exact 6 decennia geleden haar debuut maakte in Genève.

Tot in perfectie gerestaureerd

De E-Type 60 Collection is geen nieuwe auto, maar een tot in perfectie gerestaureerde klassieker mét respect voor authentieke elementen. Beide modellen zijn te herkennen aan diverse "60" badges en de kleuren Flat Out Grey (coupé) en Drop Everything Green (roadster). Zowel de bijzondere laknamen als de 100 uur kostende gravure in de middenconsole verwijzen naar de E-Types die 60 jaar geleden met bloedspoed vanuit de Britse fabriek naar de Zwitserse autosalon werden gereden.

Subtiele verbeteringen

De Jaguar E-Type 60 Collection is een project van Jaguar Classic, waarbij de grootste uitdaging bestond uit het vinden van de balans tussen originaliteit en het subtiel doorvoeren van verbeteringen. Veruit de ingrijpendste aanpassing is de volledig gesynchroniseerde, manuele 5-bak. De 265 pk sterke 3,8-liter 6-cilinder Jaguar XK-motor is uitgerust met elektronische ontsteking en een aluminium radiator die op het oog authentiek is, maar een elektrische ventilator bevat. Verder zijn de auto’s voorzien van een gepolijst RVS-uitlaatsysteem.

Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition

Eén exemplaar hebben? Dat gaat niet. De Jaguar E-Type 60 Edition wordt exclusief als set verkocht, dus inclusief Roadster én Coupé. Neem contact op met Broekhuis om te achterhalen wat er verder voor nodig is om er twee te bezitten. Of kies voor de Jaguar F-TYPE Heritage 60 Edition: een op de E-Type geïnspireerd nieuw model waarvan er wereldwijd slechts 60 worden geleverd en Broekhuis er één binnen heeft.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1