- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Mini

MINI STRIPt Cooper SE

Less = more als het aan de beroemde Britse modeontwerper Paul Smith ligt. Hij paste deze filosofie speciaal toe op een one-off MINI Cooper SE genaamd STRIP. Een naam die voor zich spreekt. Voor de gelegenheid STRIPte de designer deze bijzondere hatchback tot op het bot. Of beter gezegd: tot op de kale carrosserie.

Slijpsporen blootgelegd

De custom-made MINI ademt duurzame innovatie uit al haar poriën. Een lak schittert door afwezigheid. De enige verf die op de MINI STRIP is terug te zien is degene die corrosie moet tegengaan. De verf is volledig transparant, zodat MINI zelfs de slijpsporen uit de fabriek blootlegt.

Minder luchtweerstand, meer gerecycled plastic

Dankzij 3D-printing en gerecycled plastic zijn verschillende exterieurdetails duurzaam en licht van gewicht. Onder andere de omranding van de dichte grille is ermee afgewerkt. Ook de wieldoppen van deze elektrisch aangedreven MINI kennen een uniek design en verminderen de luchtweerstand.

Smartphone centraal

Binnenin heeft het centrale display plaatsgemaakt voor een smartphone. Paul Smith stelt dat twee schermen overbodig zijn. Verder is het milieuvriendelijkheid troef aan boord van de MINI STRIP met stoelbekleding voorzien van "mono-design" en vloermatten gemaakt van gerecycled rubber.

Natuurlijke kurk

Extra opvallend is het gebruik van kurk: deze bevat geen synthetische bindmiddelen en is - hoe kan het ook anders - volledig recyclebaar. Bovendien voelt het materiaal stevig en zacht aan. Een unieke combinatie. Uniek blijft ook het aanbod van de MINI STRIP. Voorlopig moeten we het doen met dit ene exemplaar.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1