- x 22.11.2022
Nieuws algemeen Vers van de rolband Fiat Professional

FIAT PROFESSIONAL zet de snelle ontwikkeling van zijn volledig elektrische productaanbod voort en lanceert de nieuwe E-Doblò.

  • De nieuwe E-Doblò is het derde volledig elektrische voertuig van FIAT Professional.
  • De nieuwe Doblò wordt ook leverbaar met diesel- en benzinemotoren.

FIAT PROFESSIONAL presenteert de nieuwe E-Doblò, de vijfde generatie van het succesvolle model en tevens de eerste volledig elektrische versie.  
Met de lancering van de nieuwe E-Doblò zet FIAT Professional de elektrificatieprocessen voort die de afgelopen jaren zijn ingezet: FIAT Professional wil vanaf 2024 volledig elektrisch gaan in Europa en vanaf 2027 een volledig elektrisch assortiment aanbieden. De nieuwe E-Doblò is na de E-Ducato en E-Scudo, het derde elektrische model van FIAT Professional.
 
Tijdens de ontwerpfase werd veel aandacht besteed aan het comfort van het voertuig wat geresulteerd heeft in uitmuntende rijeigenschappen. Zo zijn de geluidsisolatie en vering ontworpen om stoten en trillingen te verminderen.
De mogelijkheid om de stoel aan de passagierszijde omhoog te brengen en het compartiment eronder te gebruiken voor dozen of breekbare voorwerpen zorgt voor extra nuttige opbergruimte.  
Naast deze opbergmogelijkheden kan de Doblò cabine worden gebruikt als mobiel kantoor dankzij een draaibare tafel die ook fungeert als bureau.
Voor meer veiligheid zorgt de vernieuwde spiegel; een 5” digitale achteruitkijkspiegel die drie verschillende weergaven biedt: een achteruitkijkspiegel, een volledig zicht op de dode hoek en een parkeercamera aan de achterzijde die het zicht en de veiligheid verbetert.

Motorisering
Ten slotte is het dankzij een speciaal ontwikkeld stopcontact (e-PTO), (alleen beschikbaar op de E-Doblò), mogelijk om de elektrische energie die door de batterij wordt geproduceerd te gebruiken voor specifieke conversiebehoeften, zoals koeling of elektrisch gereedschap. 
Ook in de volledig elektrische versie biedt de E-Doblò een laadvermogen van topklasse - tot 800 kg op beide wielbases - waardoor er tot 2 europallets kunnen worden geladen; terwijl de Doblò met verbrandingsmotor een laadvermogen tot één ton kan bereiken.
De FIAT Doblò is verkrijgbaar met lange- en korte wielbasis. De versie met lange wielbasis bereikt een maximum laadvolume van 3,9 m3 dankzij het extra laadluik onder de passagiersstoel.
De nieuwe Doblò wordt verkrijgbaar in twee lengtes en biedt een breed scala aan motoren die aan elke behoefte kunnen voldoen. Naast de elektrische versie zijn er twee dieselversies beschikbaar: een 1,5 liter van 100 PK met handgeschakelde versnellingsbak en een 1.5 liter van 130 PK met keus uit een handgeschakelde bak of een 8-traps automaat. En tot slot is er een 1.2 benzinemotor met 110 pk.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1