- x 16.09.2022
Nieuws algemeen Vers van de rolband Ford Bedrijfswagens

Eerste kennismaking met E-Transit Custom!

De eerste productiemaanden van de Transit Custom (juli 2023) en E-Transit Custom (december 2023) lijken nog ver weg, maar komen steeds dichterbij. Afgelopen dinsdag, 6 september, heeft de Europese pers voor het eerst kennis gemaakt met de E-Transit Custom. 

Revolutionair op elk gebied

De introductie van de E-Transit Custom betekent een doorbraak op het gebied van elektrisch rijden met een bedrijfswagen. Met eigenschappen die je eerder verwacht bij een diesel, laat het elektrische model van Europa’s best verkochte bedrijfswagen ervaren hoe het is om over te stappen op elektrisch rijden. Ford Pro is, net als bij de E-Transit, van onschatbare waarde in de ontzorging van de gebruiker, zodat hij/zij zich alleen bezig hoeft te houden met de dagelijkse werkzaamheden. En dat is waar we het voor doen!

Meerdere varianten

De E-Transit Custom is bestelbaar als gesloten bestelwagen in twee lengte- en hoogte maten. De dubbele Cabine is beschikbaar in twee lengtematen. Uiteraard biedt de E-Transit Custom ook de oplossing voor (professioneel) personenvervoer, waar Zero Emission zeer belangrijk is, in de vorm van de Kombi met twee lengtematen.

Tot in de details

Voor een ondernemer is zijn bedrijfswagen ook zijn visitekaartje. Het stoere design met o.a. de LED koplampen over de volledige breedte van het voertuig zorgt voor een positief opvallende verschijning. Bovendien is het design ook nog functioneel, want alles in het exterieur is ontworpen met het oog op uitbreiding van actieradius. Voor het eerst wordt het mogelijk om zorgeloos Nederlandse garages te betreden, want de totale hoogte van het voertuig ligt onder de 2 meter. Dit resulteert bovendien in een lagere laadhoogte, wat laden en lossen gemakkelijker maakt. Het laadvolume bedraagt 5,8 tot 9,0 m3, afhankelijk van de lengte en hoogte. De interne laadlengte bedraagt maximaal 3,45 meter.

Goed voorbereid op pad

De E-Transit Custom is voorzien van een netto batterijcapaciteit van 74 kWh met een actieradius tot 380 kilometer (WLTP). Toch wat meer kilometers op één dag? Gebruik dan een DC snellader met 125 kW per uur, waarbij de batterij na 41 minuten van 15% tot 80% wordt opgeladen. De 11 kW AC 3-fase On-Board Charger (OBC) maakt het mogelijk om de batterij thuis of middels een openbare laadpaal binnen 7,8 uur op te laden. Het batterijpakket is standaard voorzien van 8 jaar garantie tot 160.000 kilometer.

Een écht werkpaard

Waar andere bedrijfswagenmerken stoppen met de mogelijkheden op het gebied van elektrisch rijden, gaat Ford verder. De E-Transit Custom is leverbaar met een krachtige 136pk of 218pk, beide voorzien van 415 Nm koppel. Doordat het batterijpakket optimaal onder de vloer is verwerkt, kan de E-Transit Custom beschikken over een maximaal laadvermogen van 1.100 kilogram en een maximaal trekvermogen van maar liefst 2.000 kilogram. Dit maakt overstappen naar elektrisch rijden binnen het 1-tonssegment pas écht compromisloos.

Innovativiteit

  • Maak je cabine multifunctioneel door te kiezen voor een kantelbaar stuurwiel, waardoor het een functie krijgt als tafel om bijv. administratieve taken uit te voeren of te lunchen. In dit pakket zit bovendien extra verlichting rondom het stuurwiel en extra opbergruimte.
  • Een andere optionele functionaliteit is Delivery Assist, welke pakketbezorgers ontlast door handelingen zoals het sluiten van ramen, het activeren van de waarschuwingslichten en het ontgrendelen/vergrendelen van de deuren uit handen te nemen.
  • Nog een handige optie is de Digital Key, waarmee het beheer van sleutels versimpeld wordt. Dit scheelt tijd en geld, maar biedt vooral veel gemak bij een groot wagenpark.
  • Net als bij de E-Transit, zal de E-Transit Custom optioneel voorzien worden van ProPower Onboard, welke het mogelijk maakt om elektrisch gereedschap tot 2.3 kW te gebruiken en op te laden vanuit het batterijpakket.
  • Wellicht al bekend van de Ford Mustang Mach-E, maar ook de E-Transit Custom kan gebruik maken van de ‘one-pedal drive mode’, waarbij het gaspedaal ook gebruikt wordt voor regeneratief remmen en dus het terugwinnen van elektriciteit.
  • Tot slot een primeur, want de E-Transit Custom is het eerste elektrische voertuig dat standaard gebruik maakt van warmtepomptechnologie met dampinjectie om de cabine te koelen en verwarmen, waardoor verlies van actieradius beperkt blijft.

Onderhoud en kosten

Zodra de auto verbonden is met Ford Pro E-Telematics, is deze ook verbonden met FORDLiive. Hiermee heeft de werkplaats toegang tot realtime onderhoudsdata en kan de gebruiker profiteren van kortere doorlooptijden voor onderhoud. Uiteraard zal de E-Transit Custom in onderhoud goedkoper zijn dan de dieselvariant.

Ford Pro Software

E-Transit Custom gebruikers profiteren een jaar lang gratis van Ford Pro E-Telematics, waarbij realtime data beschikbaar wordt gesteld over het specifieke voertuig. Denk hierbij aan locatievoorziening, efficiency en de status van het batterijpakket. Deze inzichten zijn zeer interessant voor een wagenparkbeheerder. Voorverwarmen en koelen aan de laadpaal behoren ook tot de mogelijkheden.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1