- x 04.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Opel

Nieuwe Opel Astra maakt sterke eerste indruk

Met de nieuwe Astra presenteert Opel de zesde generatie van de compacte middenklasse hatchback. Het model is een begrip in Nederland. Met maar liefst 40.000 verkochte exemplaren in zijn eerste volle verkoopjaar, was de opvolger van de – eveneens geliefde – Opel Kadett meteen een schot in de roos. En laat nu net een uiterlijke verwijzing naar die Kadett in de nieuwste Opel Astra zitten. Echter, voor de rest is alles anders. De nieuwe Astra is innovatief, gedurfd, dynamisch en nog duurzaam ook.

Vizor design versus futuristische cockpit

De Astra is volgens Opel’s huidige designfilosofie tot stand gekomen. Dat wil zeggen inclusief kenmerkend Vizor ontwerp. Binnenin gaat er een digitale wereld voor u open met onder andere het digitale Pure Panel. De smartphone-achtige bediening van de twee 10 inch grote touchscreens is uiterst intuïtief. Daarnaast bevatten de schermen moderne graphics voor een bijna futuristische aanblik in de Opel cockpit.

Meer ruimte, 2x Opel Astra PHEV

En dan is er nóg een primeur: generatie zes gaat de boeken in als de eerste Opel Astra die verkrijgbaar is in combinatie met een (Plug-in) hybride aandrijflijn. Sterker nog, er zijn zelfs twee Opel Astra PHEV’s op komst! Enkele traditionele benzine- en dieselmotoren staan eveneens op de planning, net als een Sports Tourer voor wie regelmatig veel spullen kwijt moet. Al neemt de hatchback met 422 liter bagageruimte ook al 52 liter meer mee dan zijn voorganger.

Intelli-Lux en Intelli-Drive

De nieuwe Opel Astra is op verschillende vlakken toonaangevend in zijn klasse. Ook qua technologie. De adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Matrix-verlichting komt rechtstreeks bij de Insignia vandaan, Opel’s vlaggenschip, en beschikt over maar liefst 168 LED-elementen voor haarscherp zicht in het donker. Intelli-Drive gaat zelfs nog een stap verder met zijn semi-autonome karakter. Broekhuis verwacht de nieuwe Opel Astra in de herfst van 2021 te kunnen verwelkomen.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1