- x 08.07.2022
Blog Vers van de rolband

Ontdek al het moois van Zeeland

Blijft u in Nederland tijdens uw vakantie? Dan hebben wij voor u een paar prachtige natuurgebieden uitgezocht! Elke provincie in Nederland heeft zo zijn eigen schoonheden. In deze reeks zullen wij van elke provincie de hoogtepunten voor u uitlichten. Met in dit blog Zeeland. Ontdek al het moois van Zeeland en laat u inspireren door deze 3 schitterende natuurlandschappen.

Nationaal Park Oosterschelde

In Nederland hebben we 20 prachtige Nationale Parken. Nationaal Park Oosterschelde is er daar een van. Dit is zelfs de grootste van heel Nederland! Hier leven duizenden verschillende soorten dieren, planten en vogels. Zo kunt u zeehonden, bruinvissen, zoutplanten, algen en vele vogels spotten. Ook is er rond dit natuurgebied genoeg te doen! U kunt bijvoorbeeld strandjutten, kajakken of snorkelen. Verder zijn er natuurlijk vele fiets- en wandelroutes. Eén ding is zeker, geen dag is hetzelfde in Nationaal Park Oosterschelde!

Het Zwin

Pal aan de Noordzee en grotendeels in België gelegen: het Zwin. Het Zwin is ontstaan doordat de zee het land binnendrong. Uiteindelijk is het verzand en is het onbevaarbaar geworden. Vandaag de dag is het een dynamisch natuurgebied, van duinen tot schorren en polders. Dit maakt het voor de vele plantensoorten mogelijk om er te kunnen leven. Ook als vogelliefhebber kunt u hier volledig uw hart ophalen. Vogels zijn er namelijk in overvloed! De schorren zijn belangrijke broedgebieden voor onder andere de tureluur, kluut en scholekster.

U kunt hier over het algemeen gemakkelijk komen. Er lopen namelijk verschillende wandelpaden over de zeedijken, duinen en stranden. Het schor is wel wat lastiger te betreden, maar hier kunt u met een excursie alsnog terecht.

Manteling van Walcheren 

Dit natuurgebied is wel 740 ha groot (!) en ligt op de kom van Walcheren. Het bestaat voornamelijk uit oude buitenplaatsen, struikgewas, slingerstraatjes en bossen. Ook vindt u kasteel Westhoeve in dit natuurgebied. Een prachtig kasteel met veel nostalgische waarde. Het natuurmuseum Terra Marris is hier te vinden in een kruidentuin.

De naam ‘de Manteling’ komt vanwege de bijzondere flora en fauna die te vinden zijn in dit natuurgebied. Denk dan aan bloemen als het sneeuwklokje, narcis, bosanemoon, sleutelbloem en daslook. Deze planten zijn van buiten het gebied gekomen, maar zijn inmiddels niet meer weg te denken! Als u geluk heeft, kunt u ook nog een damhert spotten. Deze verschijnen regelmatig!

Wij wensen u een fijne vakantie toe in Zeeland!

Natuurgebieden in andere provincies

Behalve Zeeland hebben ook andere provincies natuurgebieden die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken met een camper, bijvoorbeeld in Friesland, Groningen en in Noord-Brabant.

Op zoek naar de perfecte camper voor een vakantie in Nederland?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1