- x 31.08.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Opel

Opel Corsa-e wint Gouden Stuurwiel

Lezers van de Duitse bladen Bild am Sonntag en Auto Bild hebben gestemd: Opel legt voor de 18e keer in de historie beslag op het Gouden Stuurwiel. Dit keer is het de volledig elektrisch aangedreven Opel Corsa-e die er met de jaarlijkse prijs vandoor gaat.

Top 3 getest door auto-experts

De Opel Corsa-e verzamelde 3.221 punten en kwam daarmee als winnaar uit de bus. De compacte hatchback liet legio sterke rivalen achter zich tijdens test, uitgevoerd door een team van journalisten, coureurs en andere auto-experts. Zij voelden de top 3 aan de tand van auto’s die de meeste stemmen kregen van lezers.

Elektrisch rijden voor iedereen

De finalisten gingen los op het Lausitzring-circuit. De Opel Corsa-e steeg boven de concurrentie uit met zijn geweldige “value for money”. Het laat zien dat Opel in staat is om 100% elektrisch en emissievrij rijden bereikbaar te maken voor een grote groep mensen. Ook wist de Corsa-e technisch te overtuigen met zijn 136 pk sterke elektromotor, gevoed door een 50 kWh batterij.

337 km op één (snelle) lading

De deskundige jury kon vooral ook de kracht van de grote actieradius (337 km volgens WLTP) en snelheid van laden (0-80% in 30 minuten) waarderen. Daarmee is de winnaar van “das Goldenes Lenkrad” echt koploper binnen zijn segment. Er is al een Opel Corsa-e vanaf € 30.599. Nu bij Broekhuis.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1