- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Groen, groener, groenst Vers van de rolband Opel

Volledig elektrische Opel Astra-e op komst

Opel heeft amper het doek van de nieuwe Astra getrokken, of het merk kondigt alweer het volgende nieuws aan: Opel belooft in 2023 namelijk met een volledig elektrisch aangedreven versie te komen. Zijn naam: Astra-e.

Voor iedereen een Astra

Niet dat we iets tekortkomen met het aanbod Opel Astra’s vanaf de lancering: meteen al is de sportieve 5-deurs hatchback te verkrijgen in combinatie met benzine- of dieselmotoren en maar liefst twee Plug-in hybride-modellen. Binnen nu en twee jaar zet Opel met de Astra-e dus nog een extra stap op het gebied van elektrificatie, zodat er straks voor alle smaken een Opel Astra is.

Alleen nog maar EV’s in 2028

Opel zoekt het duidelijk in de breedte als het om het aanbod aandrijflijnen gaat. Met Stellantis als bovenliggende partij bevindt het merk zich dan ook in een luxepositie, aangezien het moederbedrijf de technologie van verschillende automerken met elkaar kan uitwisselen. De accu en elektromotor hoeven zodoende niet vanaf een blanco vel papier te worden ontworpen. Opel’s streven om in 2028 alleen nog maar EV’s in Europa te leveren, is hierdoor realistischer dan ooit.

100% emissievrij Opel rijden

Het is dus nog even wachten voordat u altijd en overal geheel emissievrij met de Opel Astra kunt rijden. Tot die tijd komen gebruikers van de twee PHEV’s ook een heel eind. De nieuwe Opel Astra is vanaf oktober dit jaar te bestellen. De 100% elektrische Astra-e maakt in 2023 zijn debuut. Details volgen later.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1