- x 30.11.2020
Nieuws algemeen Vers van de rolband Peugeot

Peugeot is 210 jaar!

Dit jaar bestaat het Franse automerk Peugeot 210 jaar! Al die jaren vol lef, passie en innovatie; dat mag gevierd worden. Laten we even stilstaan bij dit bijzondere jubileum.

Peugeot door de  eeuwen heen..

De firma Peugeot Frères Aînés werd op 26 september 1810 opgericht met behulp van een geldbijdrage. Het merk en alle creatievelingen, engineers en designers die hierbij betrokken waren hebben de moderevolutie in de negentiende eeuw meegemaakt. Ook in de mobiliteitsrevolutie hebben zij het merk verder gevormd, hierdoor heeft het merk zich in deze 2 vorige eeuwen enorm ontwikkeld op het vlak van mobiliteit en creativiteit. Dat is ook nu in de eenentwintigste eeuw terug te zien.

Het jubileum logo

De designers van Peugeot Design Lab hebben speciaal voor dit jubileum een logo ontwikkeld. Op dit logo is de beroemde leeuw vanaf de zijkant afgebeeld en onderstreept met een pijl, deze staat voor de snelheid. Met dit logo verwijst Peugeot naar het meest oude nog bestaande logo uit 1858! Hiermee symboliseren zij de drie kwaliteiten van de Peugeot. ‘Flexibiliteit, tandsterkte en zaagsnelheid’.

 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1