- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Peugeot

Peugeot maakt comeback in de WEC met de 9X8

Peugeot keert terug in de top van de autosport en doet dat niet op halve kracht. Aanschouw de Peugeot 9X8: een hybride hypercar die onder andere een gooi gaat doen naar de winst tijdens de 24 uur van Le Mans in de nieuwe LMH-klasse. Een grotere uitdaging is er niet in de wereld van Endurance Racing, maar daar houdt Peugeot wel van. In 2022 is het zover.

Aan ambities geen gebrek

Volgend jaar al staat Peugeot aan de start van de World Endurance Championship – kortweg WEC, met de legendarische 24 uur van Le Mans als belangrijkste race van het seizoen. Peugeot mikt op winst op het historische Circuit de la Sarthe. Aan ambities dus geen gebrek met hun nagenoeg ‘productierijpe’ LM-Hypercar.

Hybride én vierwielaandrijving

Dat kan ook niet anders met zo’n ultiem wapen: de Peugeot 9X8 is een ware revolutie ten opzichte van zijn voorganger uit 2007, de 908, die tot en met 2011 succesvol actief was in de WEC. Daarvoor was het de 905 (1990-1993) die hoge ogen gooide in dit alsmaar populairder wordende kampioenschap. De 9X8 dankt zijn naamsverandering aan de onderliggende techniek: de letter “X” refereert aan hybridepower én vierwielaandrijving. Iets waarvan de dieselaangedreven Peugeot 908 louter kon dromen.

Gecombineerd vermogen: 952 pk

Want een droomcombinatie, dat is het: het hybridemonster van Peugeot produceert een systeemvermogen van meer dan 900 pk, waarin de 2,6 liter V6 met dubbele turbo het grootste aandeel heeft. De benzinemotor levert 680 pk, tegenover 272 pk uit de 900 Volts elektromotor. Het elektrische deel is in samenwerking met TotalEnergies, Saft en Peugeot Sport ontwikkeld.

Laagvlieger pur sang

De brute Fransman ziet er net zo snel uit als dat hij is. De Peugeot 9X8 is 5 meter lang, ruim 2 meter breed en slechts 1,18 meter hoog. Een laagvlieger pur sang dus. Dankzij een efficiënt gebruik van de aerodynamica, schittert een achterspoiler vooralsnog door afwezigheid. Met voormalig Formule 1-coureur Kevin Magnussen als één van de 7 coureurs die zal plaatsnemen in de knusse Peugeot cockpit, neemt Peugeot geen enkel risico in haar strijd om het kampioenschap volgend jaar. Wordt vervolgd.
.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1