- x 22.11.2022
Nieuws algemeen Vers van de rolband Peugeot Bedrijfswagens

Peugeot e-Expert Hydrogen

Lokaal vervoer van goederen zonder uitstoot van schadelijke stoffen staat hoog op de agenda in menige stad. Peugeot ontwikkelde daarom als een van de eerste fabrikanten een bestelwagen, die voor de opwekking van stroom gebruikt maakt van een brandstofcel in combinatie met een accu: de PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen. Met deze nieuwe bedrijfsauto, uitgerust met een zeer geavanceerde elektrische aandrijflijn, voegt Peugeot weer een model toe aan haar emissievrije vloot.
De brandstofceltechnologie maakt het mogelijk om de e-EXPERT Hydrogen binnen slechts drie minuten bij te tanken met waterstof. De e-EXPERT Hydrogen heeft drie tanks, die samen 13,2 kilo aan vloeibare waterstof kunnen herbergen. Samen met een 10,5 kWh lithium-ion batterij geeft dit de e-EXPERT een actieradius van 400 kilometer volgens de WLTP testcyclus.

Peugeot’s doelstellingen met waterstofmobiliteit

In de wereldwijde energietransitie verwacht PEUGEOT dat waterstof een belangrijke rol gaat spelen. Er zijn inmiddels tal van internationale projecten ontwikkeld en aangekondigd, waarin vooral Europa een voortrekkende rol speelt. Dankzij talrijke investeringen ontwikkelt het waterstofecosysteem zich inmiddels met grote snelheid. De investeringen van de European Clean Hydrogen Alliance worden momenteel geschat op ongeveer 60 miljard euro. Ook heeft het waterstofdistributienetwerk met dank aan verschillende overheidsplannen een flinke boost gekregen en groeit het op gestaag tempo door. PEUGEOT werkt daarbij rechtstreeks samen met diverse energieleveranciers om pakketdeals mogelijk te maken.
De doelstelling van Peugeot is duidelijk: investeren in nieuwe, compromisloze mobiliteitsoplossingen zonder CO2-uitstoot en een leidende rol innemen op het gebied van waterstofmobiliteit. De combinatie van brandstofcel en waterstof voldoet volledig aan de strengste eisen voor emissievrije mobiliteit en is als oplossing breed inzetbaar voor alle mobiliteitsvraagstukken. Denk daarbij aan intensief gebruik, grote actieradius, de mogelijkheid om snel bij te tanken en efficiënt gebruik van de ruimte in het interieur. Al deze voordelen zonder iets anders uit te stoten dan zuiver water, dat als stoom de uitlaatpijp verlaat.

Een innovatieve aandrijflijn

De nieuwe PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen maakt gebruik van nieuwe technologie, genaamd Next gen e-Van Hydrogen efficiency, dat gebaseerd is op het EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energieplatform. Deze technologie maakt het mogelijk om twee elektrische energiebronnen te combineren in één mid-power plug-in waterstof/elektrisch systeem, dat bestaat uit een accu die kan worden opgeladen aan het lichtnet of met een brandstofcel, die waterstof omzet in elektriciteit en water. Waterstof wordt opgeslagen in drie tanks onder de vloer van de e-EXPERT Hydrogen. Op deze wijze profiteert de bestuurder van gecombineerde voordelen van brandstofcel- en accutechnologie, én natuurlijk van het gemak en plezier van elektrisch en emissievrij rijden.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1