- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volkswagen Bedrijfswagens

Nieuwe en verbeterde rijhulpsystemen voor Volkswagen Caddy Cargo

De Volkswagen Caddy Cargo is sinds kort leverbaar met vijf nieuwe en veertien verbeterde assistentie- en rijhulpsystemen. Ze tillen de veiligheid en het comfort van de Caddy Cargo naar een hoog niveau. Een deel van de systemen is volgens Volkswagen uniek in dit bedrijfswagensegment.

Slimme systemen grijpen in zodra het nodig is

Het nieuwe systeem Travel Assist staat voor ‘Level 2’ autonoom rijden en grijpt bijvoorbeeld in als de bestuurder buiten de wegbelijning dreigt te raken. Emergency Assist laat de Caddy Cargo automatisch stoppen als de bestuurder niet reageert op waarschuwingen van Travel Assist. Nieuw is ook Side Assist, dat de dode hoek bewaakt. Het geeft waarschuwingssignalen in de buitenspiegel en kan ingrijpen met een stuurcorrectie. Rear Traffic Alert waarschuwt tijdens achteruitrijden en helpt aanrijdingen voorkomen. Zo nodig zorgt het systeem voor een automatische remingreep.

Eenvoudig achteruitrijden met aanhangwagen door Trailer Assist

Het nieuwe Trailer Assist is handig voor Caddy Cargo-bestuurders die met een aanhangwagen de weg op gaan. Wil je zonder problemen achteruitrijden? Dan kun je met Trailer Assist via een knop van de spiegelbediening aangeven in welke richting de aanhanger moet gaan. Het systeem neemt de besturing dan automatisch over. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen, is gasgeven en remmen.

Uniek in dit segment

Naast de hierboven genoemde geheel nieuwe systemen voor de Caddy Cargo, heeft Volkswagen veertien bestaande systemen verbeterd. Dit zijn onder meer Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Park Assist, Front Assist en het direct metende systeem voor bandenspanningscontrole. Dat laatste is samen met Trailer Assist en Travel Assist volgens Volkswagen uniek in dit bedrijfswagensegment.

Meer informatie

Meer weten over de leverbare rijhulpsystemen voor de Volkswagen Caddy Cargo? Uw Broekhuis Volkswagen Bedrijfswagen dealer vertelt u graag meer.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1