- x 04.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband SEAT

SEAT test autonome EffiBOT in fabriek

De innovatie van de auto start bij de productie. SEAT weet dat maar al te goed, getuige de nieuwe aanwinst in de Spaanse autofabriek. Maak kennis met de EffiBOT: een volledig autonome robot die fabrieksmedewerkers zwaar werk uit handen moet nemen.

EffiBOT kiest zijn eigen weg

De naam EffiBOT is geïnspireerd op de extra efficiency waarvoor de slimme robot verantwoordelijk is. Hij is in staat om 250 tot 500 kilo lading te vervoeren, en kiest zijn eigen weg nadat een medewerker het doel op de touchscreen heeft ingevoerd. Door de omgeving te ‘lezen’, hoeft de EffiBOT geen vaste route te volgen. Dit maakt de AMG-robot stukken efficiënter en flexibeler dan de bekende AGV-robots wanneer er bijvoorbeeld obstakels op de route liggen.

Onderdeel van Project Industry 4.0

De EffiBOT’s maken deel uit van project Industry 4.0, waarbij alles in het teken staat van innovatie ter verbetering van het productieproces. Naast de twee testrobots, beschikt de SEAT-fabriek in Barcelona over zogenaamde “cobots”, die de belettering op de SEAT Ibiza en Arona aanbrengen. Mogelijk wordt het aantal EffiBOT’s in de toekomst verder uitgebreid. SEAT is de eerste autofabrikant in Spanje die de EffiBOT in gebruik heeft genomen.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1