- x 06.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband SEAT

SEAT ziet kansen in e-mobility hub in Spanje

SEAT en de Volkswagen Groep zijn in gesprek met de Spaanse overheid om van Spanje een Europese e-mobility hub te maken. Er liggen plannen voor het openen van een fabriek, gespecialiseerd in de fabricatie van accupakketten. Daarnaast melden beide partijen zich aan voor deelname aan het Strategic Project for Economic Recovery and Transformation – kortweg PERTE.

Derde land met giga-accufabriek

Spanje wordt gezien als strategische pijler binnen het “Future: Fast Forward” project van SEAT. Na Zweden en Duitsland zou Spanje het derde land worden met een giga-fabriek van de Volkswagen Groep, gericht op de productie van elektrisch aangedreven modellen van verschillende VAG-merken, en in het bijzonder van SEAT.

Elektromobiliteit bereikbaar maken

Het idee achter het ambitieuze project is om met de productie van elektrisch aangedreven compacte auto’s vanaf 2025 een leidende rol te spelen bij de elektrificatie van de Spaanse auto-industrie. Het segment van de compacte auto is essentieel om elektromobiliteit voor het grote publiek bereikbaar te maken en om de Green Deal-doelen te realiseren.

SEAT plannen zetten Spanje op de kaart

Daarnaast is “Future: Fast Forward” een aanjager van werkgelegenheid, vooral voor jonge mensen. Bij het project zijn, naast SEAT, ook grote bedrijven, het MKB en diverse technologische centra betrokken. Dat betekent goed nieuws voor de nieuwe generatie en de toekomst van Spanje, mochten de plannen concreet worden.

 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1