- x 06.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Škoda

ŠKODA FABIA heeft aangepaste 1.0 TSI in twee smaken

ŠKODA gaat de nieuwe FABIA uitrusten met een tweetal verbeterde TSI-motoren. De inhoud van 1,0 liter blijft ongewijzigd, maar zowel de 95 pk als de 110 pk versie is zuiniger, schoner én levert betere prestaties.

Voldoet aan Euro 6d-norm

De 1.0 TSI is een bekende uit de VW Group. De compacte 3-cilinder turbobenzinemotor blinkt uit in efficiency in combinatie met power. Speciaal voor de nieuwe ŠKODA FABIA onderging de krachtbron echter een aantal belangrijke wijzigingen. Uiteraard voldoet de EVO-motor aan de strengste Euro 6d-emissienorm.

Meer koeling, minder weerstand

Wat is er zoal anders? De krukas, zuigers en zuigerveren kennen een lagere interne weerstand. Daarnaast werd de koeling verder verbeterd dankzij aanpassingen aan de cilinderkop, in de verbrandingskamers en het uitlaatspruitstuk. Beide 1.0 TSI’s beschikken over een directe brandstofinspuiting die werkt met een inspuitdruk van 350 bar. De gietijzeren cilinderbussen in het aluminium onderblok zijn vervangen voor een plasmacoating.

Manuele of automatische transmissie

Wat levert het op? Een ŠKODA FABIA die nóg zuiniger en nóg schoner is, terwijl deze ook beter presteert. ŠKODA biedt de 1.0 TSI met 95 pk aan in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Kiest u voor 110 pk, dan is een 7-DSG automaat met dubbele koppeling standaard. Er is al een ŠKODA FABIA vanaf € 19.890.

 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1