- x 27.11.2023
Nieuws algemeen Vers van de rolband

Superseizoen autocoureur Esmee Kosterman

Autocoureur Esmee Kosterman is één van de sporters die wij sponsoren. En met succes, want net als vorig jaar stond zij aan het eind van dit seizoen op het podium van de Ford Fiesta Sprint Cup. In het algemeen klassement eindigde ze op de derde plaats en in de juniorklasse werd ze tweede. We feliciteren haar van harte met het behaalde resultaat! Het seizoen bestond uit 7 races en we blikken terug op een aantal daarvan.

Race 1: Zandvoort

De start van het seizoen begon op 16 april in Zandvoort. Esmee, lid van het team Bas Koeten Racing, toonde wederom haar enorme talent en finishte op haar 18e verjaardag als derde. Toch zorgde de derde plek niet per se voor enorm grote vreugde bij Esmee: “Het gat naar de hogere podiumplaatsen was te groot. Hoewel ik tijdens de race dezelfde rondetijden had als de nummers 1 en 2, verloor ik in het begin van de race teveel terrein. Hier gaan we naar kijken. Maar met deze auto zitten we erbij en dat hebben we laten zien.”

Race 2: Spa-Francorchamps

Na de succesvolle race op Zandvoort smaakte begin juni race 2 op Spa-Francorchamps naar meer voor Esmee. Door allerlei oorzaken gingen de vrije trainingen en kwalificatie echter niet zoals gedacht: “Dat vond ik wel jammer, want ik wilde aansluiting met de top 3 en dat lukte nu niet goed.” Ze kwalificeerde zich als vierde, maar door een foutje viel ze tijdens de eerste wedstrijdrace terug naar plek 10. Dat verplichtte haar tot een inhaalrace. Hier gedijt ze goed in, want ze vocht zich terug naar plaats 5. De tweede race sloot ze als vierde af en in de jongerenklasse betekende dit zelfs een derde plek.

Race 4: TT Circuit Assen

Nadat ze in juli tijdens race 3 in het Belgische Zolder geen podiumplaats wist te bemachtigen, kwam er in augustus op Nederlandse bodem een nieuwe kans. De kwalificatie leverde een vierde startplek op. Esmee: “Best nog wel een leuke plek, alleen willen we meer!” Tijdens de eerste race wist ze in de eerste bocht een goede plek te bemachtigen, maar helaas werd ze even later door een medestrijder in de zijkant van de auto geraakt. Hierdoor moest ze de race uitrijden met een krom stuur. Esmee: “Ik ben superblij dat ik toch nog gefinisht ben en veel mensen kon inhalen om zo mijn vierde plek te behouden. En bij de tweede race eindigde ik als derde.”

Race 7: TT Circuit Assen

De laatste wedstrijd van het seizoen was eind oktober en vond ook in Assen plaats. De kwalificatierace leverde slechts een vijfde startpositie op, maar bij de twee wedstrijdraces maakte ze deze teleurstelling meer dan goed: tweede en eerste! Esmee: “Ik heb het eindelijk voor elkaar gekregen die bovenste trede en ben superblij. Zonder mijn ouders, mijn raceteam en mijn topauto had ik dit niet kunnen dromen. En natuurlijk bedank ik mijn sponsors, want het is ons eindelijk gelukt. Bedankt dat ik mijn droom kan waarmaken. Ik kijk terug op een superseizoen met algemeen de 3de plaats en in de juniorklasse 2de.”

Alle raceverslagen over Esmee lezen? Klik dan hier.

Benieuwd naar alle uitslagen en eindstanden van de Ford Fiesta Sprint Cup 2023?

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1