- x 16.03.2023
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volkswagen

Volkswagen ID.2 Concept

Volkswagen heeft met de ID. 2all concept een realistische voorproef gegeven van een nieuwe compacte elektrische auto die naar verwachting in 2025 op de markt zal komen. De elektrische Volkswagen biedt net zoveel ruimte als de Golf, kan tot wel 450 kilometer rijden op één acculading en zit boordevol geavanceerde technologieën. Bovendien laat het conceptmodel zien welke ontwerprichting Volkswagen in de toekomst zal inslaan.

Met de ID. 2all concept biedt Volkswagen een vooruitblik op het uiterlijk van toekomstige compacte elektrische auto's. Een belangrijke rol is weggelegd voor de C-stijl, waarbij de ID. 2all een frisse interpretatie biedt van dit klassieke stijlelement dat voor het eerst te zien was op de originele Golf. Samen met de strakke lijnen en krachtige proporties zorgt het conceptmodel voor een vriendelijke, dynamische en tijdloze uitstraling - typisch Volkswagen.

ID.2all platform

De productieversie van de ID. 2all concept is gebouwd op het MEB Entry-platform en wordt daarmee de eerste voorwielaangedreven elektrische Volkswagen. De auto beschikt over een elektromotor met een vermogen van 166 kW/226 pk en heeft naar verwachting een actieradius van maximaal 450 kilometer*. Het opladen van het accupakket van 10% tot 80% duurt ongeveer 20 minuten. Met een acceleratie van minder dan 7 seconden van 0-100 km/u en een topsnelheid van 160 km/u, biedt de ID. 2all concept uitstekende prestaties.

 

* Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1