- x 05.11.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volkswagen

Maak kennis met de Volkswagen ID.5: de eerste elektrische SUV Coupé van Volkswagen

Een stijlvol entree in het segment van elektrisch aangedreven SUV Coupés: we stellen u graag voor aan de nieuwe Volkswagen ID.5. Met de nieuwe ID.5-modellen zet Volkswagen de volgende stap op weg naar autonoom rijden.

Sportieve en elegante uitstraling

De ID.5 en de sportieve ID.5 GTX staan voor elektrisch rijden. Een aflopende coupé-daklijn geeft de ID.5 een sportieve en elegante uitstraling. Het aflopende dak draagt bij aan de gunstige stroomlijn en aan een gunstig verbruik. De ID.5 is 4,60 meter lang, de ID.5 GTX is 4,58 meter lang. De weg wordt vrijgemaakt voor een zeer ruimtelijke binnenruimte door de wielbasis van maar liefst 2,77 meter. En ook over de bagage is nagedacht: zelfs met de achterbank in normale positie is er een bagagevolume van 549 liter beschikbaar.

Verbeterde stembediening en augmented reality

Een ultramoderne digitale cockpit staat centraal in de Volkswagen ID.5. Het digitale instrumentarium en het grote, 12 inch high-res display van het multimediasysteem, vallen op door hun heldere weergave en opvallende graphics. Er wordt extra informatie in het blikveld van de bestuurder gebracht door het optionele head-up display met augmented reality-functie. Door de ID.software 3.0 is de stembediening behoorlijk vooruitgegaan. Daarnaast geeft de functie online toegang tot informatie in de Cloud.

Ontspannen rijplezier met maximale veiligheid

Elke Volkswagen ID.5 krijgt het grote long-range accupakket, geschikt voor 135 kW snelladen. Voor de ID.5 zijn drie motoren beschikbaar, een elektromotor drijft achterin de achterwielen aan. De sportieve ID.5 GTX biedt met aparte elektromotoren op de voor- en achteras de grip en dynamiek van vierwielaandrijving. Nieuw zijn de Travel Assist en Park Assist Plus met memory-functie, zo kan de auto automatisch parkeren op plekken die de ID.5 als parkeerplek herkent. De nieuwe ID.5 komt volgend jaar op de markt. 
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1