- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Groen, groener, groenst Vers van de rolband

Volkswagen ID. LIFE showt toekomstperspectief

Over vier jaar breidt Volkswagen haar aanbod elektrische modellen uit met een productieversie van de ID. LIFE. Op de IAA in München kon het publiek voor het eerst kennismaken met het compacte EV-prototype, dat in de toekomst onder de Volkswagen ID.3 gepositioneerd zal worden.

234 pk, elektrisch rijbereik rond de 400 km

De VW ID. LIFE beschikt over een 57 kWh accupakket, goed voor een emissievrije range van ongeveer 400 kilometer en in totaal 234 pk aan elektropower. Naar verluidt heeft de ID. LIFE aan 6,9 seconden genoeg om de 0-100 km/h sprint te volbrengen. Ook deze elektrische Volkswagen staat op het bekende MEB-platform, maar dan wel een ingekorte Short-versie.

Toegankelijk voor een breed publiek

Compact of niet, de potentie van deze Volkswagen crossover is groots te noemen. De Duitse autofabrikant heeft namelijk plannen om de stoere EV voor een vriendelijk prijsje aan te bieden en daarmee voor een breed publiek toegankelijk te maken. Exacte cijfers volgen nog, maar mogelijk zal de Volkswagen ID. LIFE tussen de € 20.000 en € 25.000 gaan kosten.

Gedurfde aankleding

Sommige zaken zullen bij dat bedrag niet zijn inbegrepen. Het uitneembare dak, gemaakt van textiel, is gewichtsbesparend én voegt een extra open dimensie toe aan het tijdloze karakter van de ID. LIFE. Of deze het productiestadium haalt, is vooralsnog onbekend. Ook de keuze voor houtsnippers in de blanke carrosserielak, een dak en voorklep gemaakt van PET-flessen plus banden vervaardigd uit bio-olie, natuurrubber en rijstschillen is gedurfd te noemen.

Thuisbioscoop

Erg gaaf is het strakke interieur dat de mogelijkheid biedt om de voorruit te transformeren in een heuse thuisbioscoop of gameroom. Met dank aan een innovatief projectiescherm. Al schatten we in dat we de ArtVelours Eco-bekleding eerder nog gaan terugzien in het serieproductiemodel gebaseerd op VW’s ID. LIFE. In 2025 is het zover.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1