- x 06.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volkswagen

Volkswagen onthult sportieve ID.5 GTX

Volkswagen heeft met een licht gecamoufleerde ID.5 GTX op de IAA in München een primeur in handen. Of eigenlijk twee. Voor het eerst wordt het model namelijk in deze vorm geshowd aan het publiek. Daarnaast is het de eerste SUV-coupé van het merk op basis van het MEB-platvorm. Genoeg om warm voor te lopen dus.

Nieuwe member van de ID. Family

Voorzichtig komen we dichterbij de productierijpe versie van de Volkswagen ID.5 GTX. Die laatste drie letters staan voor extra sportiviteit op de EV-modellen van VW. De ID.5 GTX is duidelijk een member van de ID. Family. De lage, vloeiende daklijn die eindigt in een achterspoiler, is echter helemaal nieuw en meteen ook de reden waarom de elektrisch aangedreven SUV de titel coupé verdient.

Gedrongen en krachtig uiterlijk

Natuurlijk vormt de non-GTX versie genaamd Volkswagen ID.4 de basis voor deze stoere EV. Dit betekent dat de IQ.Light LED-matrixkoplampen – inclusief lichtstrip doorlopend tot aan het VW-logo, ook het nieuwe model opsieren. De grote wielen en korte overhang geven de Volkswagen ID.5 GTX een gedrongen en krachtig uiterlijk.

Twee elektromotoren, vierwielaandrijving

Achter al dit moois gaat veel elektropower schuil: de VW ID.5 GTX heeft voor elke as één elektromotor en standaard vierwielaandrijving. Met een grote lithium-ion batterij tussen de assen wordt een emissievrije actieradius van maar liefst 497 km mogelijk gemaakt. Reken daarnaast op een sportieve wegligging en een indrukwekkende acceleratie.

ACCELERATE-strategie

De Volkswagen ID.5 GTX maakt deel uit van VW’s ACCELERATE-strategie. In 2030 moet 70% van alle verkopen uit elektrische modellen bestaan. In 2050 wil Volkswagen netto CO2-neutraal zijn. De nieuwe ID.5 GTX staat volgend jaar bij Broekhuis, zonder camouflage welteverstaan.

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1