- x 23.12.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volkswagen

Herkenbare sportiviteit en technologie uit hogere segmenten: de nieuwe Polo GTI is nu te bestellen

De kenmerkende Volkswagen GTI-look verraadt al dat bij deze nieuwe Polo indrukwekkende prestaties en rijplezier op perfecte wijze samenkomen. De Polo GTI is digitaal en connected met innovatieve features die voorheen alleen nog maar te zien waren in hogere segmenten.

Puur rijplezier

Met een vermogen van 152 kW/207 pk draait de 2.0 TSI turbo-benzinemotor met dubbele injectie en elektronische klephoogteverstelling aan de inlaatzijde als motor van de nieuwe Polo GTI. De pure power wordt via automatische zeventraps DSG-transmissie overgebracht op de voorwielen. Bij de nieuwe Polo GTI draait alles om rijplezier en dat is te merken! De acceleratie van 0-100 km/u duurt slechts 6,5 seconden en de topsnelheid bedraagt maar liefst 240 km/u.

Echte GTI

Er is geen twijfel over mogelijk: deze nieuwe Polo is een échte GTI! De sportieve bumpers, honingraatgrille, zwarte dorpels en rode accenten maken de GTI-look compleet. Deze nieuwe Polo combineert daarnaast traditionele designelementen met innovatieve hightech features. Zo is de Polo GTI voorzien van standaard IQ.Light LED Matrix-koplampen inclusief een opvallende lichtstrip tussen de lichtunits. Bij de LED-achterlichtunits zijn dynamische richtingaanwijzers en specifieke remlichtanimatie inbegrepen. Eyecatchers van de Polo GTI zijn het multifunctionele, met leer beklede sportstuur met schakelpaddles, sportstoelen met de kenmerkende GTI-ruitjesbekleding en de zwarte dakhemel. 

Slimmer, digitaal en connected

Waar geavanceerde technologie voorheen alleen nog maar te vinden was in modellen uit hogere segmenten, beschikt de Polo GTI wel over innovatieve features. De al eerder genoemde standaard IQ.Light LED Matrix-verlichting is hier een goed voorbeeld van. Hiermee kan er met grootlicht gereden worden zonder de tegenliggers te verblinden. IQ.Drive Travel Assist is een andere feature van de nieuwe Polo. Hiermee kan de Polo GTI gedeeltelijk autonoom (level 2) rijden. Door een slimme samenwerking van de diverse assistentiesystemen, houdt de Polo GTI automatisch een veilige afstand tot voorliggers en blijft hij keurig tussen de wegmarkeringen. Ook de automatische Climatronic airconditioning met twee klimaatzones en Park Distance Control met parkeersensoren voor en achter zijn standaard op de nieuwe Polo GTI.

De nieuwe Polo GTI is leverbaar vanaf € 37.990* (prijs per 1 januari 2022). Hij is nu naar eigen wens samen te stellen in de configurator van Volkswagen. Net als andere Polo-modellen wordt hij standaard geleverd met 4 jaar garantie.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1