- x 15.09.2021
Nieuws algemeen Vers van de rolband Volvo

Volvo Lifesaver

De visie van Volvo is dat niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo. Met Volvo Lifesaver zet het merk een volgende stap in veiligheid onderweg, namelijk ook buiten de auto.

Burgerhulpverleners

Het draagbare apparaat is gekoppeld aan HartslagNu, het landelijke oproepsysteem voor reanimatie door burgerhulpverleners. Rijdt één van de Volvo’s uit de pilot in de buurt van een locatie waar hulp gevraagd wordt, dan krijgt de bestuurder een melding via het infotainmentsysteem in de auto. Met één druk op de knop kan de bestuurder navigeren naar de betreffende locatie. Is de Volvo-eigenaar niet op pad met de auto? Dan kan diegene thuis een bericht krijgen via de telefoon bijvoorbeeld.

Snelheid is cruciaal

Hans Janssen, woordvoerder van HartslagNu vertelt hierover: “In buitengebieden is het soms een uitdaging om snel een AED ter plaatse te krijgen. Een ‘Lifesaver’ met AED kan echt het verschil maken. De samenwerking met Volvo levert hier een mooie bijdrage aan, passend bij zowel onze visie als die van Volvo.”

Verdubbeling overlevingskans

Arthur van Es, Directeur Marketing bij Volvo Car Nederland vertelt hoe trots hij is op de samenwerking met HartslagNu. “In Nederland vinden zo’n 10.000 reanimaties per jaar plaats; de overlevingskans verdubbelt als de reanimatie binnen zes minuten plaatsvindt. Daarom is het zo belangrijk dat er een AED in de buurt is of snel ter plekke kan zijn. Met een AED in de auto wordt dit mogelijk gemaakt. Volvo Lifesaver sluit daarbij perfect aan op de pioniersrol die wij al sinds de oprichting in 1927 op het gebied van veiligheid hebben”.

Broekhuis klanten in actie

Jan en Janny, trouwe klanten van Broekhuis, hebben zo’n AED in de auto. Inmiddels zijn zij al twee keer in actie geweest. “Deze pilot van Volvo is een mooie en bijzondere manier om snel op te treden wanneer snelheid geboden is. Na een oproep heb je een mensenleven gered of je uiterste best gedaan.”
“We kregen de oproep voor een bekend adres, het betrof een vriend…” Jan en Janny vertellen over twee reanimaties waarbij zij als eerste ter plaatse waren. Lees hier verder...

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1