- x 29.06.2020
Nieuws algemeen Groen, groener, groenst Vers van de rolband Volvo

Volvo On Call-app: bewust zijn van uw elektrische rijgedrag

Elke verbetering begint met meer inzicht. In de wereld van Volvo vertaalt zich dit door in onder andere hulpmiddelen om bewuster elektrisch te rijden. Hoe? De nieuwste generatie Volvo On Call-app maakt uw rijgedrag zo inzichtelijk mogelijk. Op die manier is het vergroten van de actieradius niet alleen aannemelijk, maar ook extra aantrekkelijk. Sterker nog, met de nieuwste Volvo On Call-app wordt u gestimuleerd om van zuinig rijden een sport te maken. Dat is goed voor het milieu én voor uw portemonnee.

De stappenmeter voor uw hybride Volvo

Vergelijk het met een stappenmeter, maar dan voor uw hybride Volvo. De Volvo On Call-app houdt stap voor stap bij hoe u de elektromotor gebruikt, slaat dit op en geeft dit in begrijpelijke taal weer. Ook het brandstofverbruik wordt bijgehouden, zodat u precies weet wat de verhoudingen zijn – en belangrijker: of er ruimte is voor verbetering. Later dit jaar wordt aan deze info tevens de mate van CO2-uitstoot en mogelijke besparing van de brandstofkosten in de app toegevoegd.

Marktleider in de wereld van plug-in hybride

Volvo Cars is marktleider in de wereld van plug-in hybrideauto’s Het is het enige merk dat van elk model een plug-in hybride variant aanbiedt. Bovendien is het de eerste autofabrikant die haar commitment heeft uitgesproken om op de lange termijn volledig over te gaan op 100% elektrisch. Maar zover is het nog niet. Voor de korte termijn is het plan om gedurende de komende 5 jaar het aanbod volledig elektrisch aangedreven modellen dusdanig uit te breiden dat het de helft van het totale verkoopvolume wereldwijd inneemt. Te beginnen met de Volvo XC40 Recharge P8 AWD welke later dit jaar in het Belgische Gent zal worden gebouwd.

Natuurlijke overgang van benzine en diesel naar ‘full electric’

De andere helft van de verkopen zal eveneens uit geëlektrificeerde Volvo modellen bestaan, waaronder zowel plug-in hybrides als mild hybride aandrijfsystemen. Deze Volvo’s moeten zorgen voor een ‘natuurlijke overgang’ van de conventionele brandstofmotor naar 100% elektrisch. Door middel van een handige applicatie zet Volvo een volgende stap binnen dit elektriserende proces. De Volvo On Call-app laat gebruikers bewuster elektrisch rijden en helpt bij het structureel veranderen van ons rijgedrag. Dit is hard nodig, want dat de benzine- en dieselmotor op den duur uit het straatbeeld gaat verdwijnen, is een ding wat zeker is. En dan kunnen we maar beter optimaal voorbereid zijn met een rijbereik dat u voor een groot deel zelf in de hand heeft.

Blijf ‘connected’ met uw Volvo en benut elk potentieel

Volvo On Call is beschikbaar voor elk plug-in hybride model dat na 2015 verkocht is en op Volvo’s SPA- of CMA-platform staat. In maar liefst 47 landen wereldwijd kan er gebruik worden gemaakt van de nieuwe, slimme app-functionaliteiten. Volvo streeft ernaar om de applicatie in de toekomst zo belangrijk te maken als de auto zelf, want alleen dan wordt het potentieel van de geëlektrificeerde Volvo’s maximaal benut. Daarom worden onze modellen steeds meer ‘connected’.

Samen op weg naar een duurzame toekomst!

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1