- x 17.09.2021
Nieuws algemeen Groen, groener, groenst Vers van de rolband Volkswagen Bedrijfswagens

Volkswagen onthult autonoom rijdende ID. Buzz AD

De Volkswagen ID. Buzz Cargo, de futuristisch ogende elektrische bedrijfswagen van Volkswagen, gaat in 2022 in productie. De Duitse autofabrikant timmert flink aan de weg, want VW heeft nu ook een zelfrijdende variant van het busje onthuld: de ID. Buzz AD. Nu nog een prototype, maar binnen enkele jaren op de markt.  

Vanaf 2025 in productie

Volkswagen presenteerde het autonoom rijdende prototype van de ID. Buzz AD (‘Autonomous Driving’) tijdens zijn New Auto Night op 5 september. Dat was vlak voor aftrap van de IAA Mobility 2021 in München, de grootste autoshow ter wereld. Het model dat VW onthulde is één van de eerste vijf zelfrijdende ID. Buzz AD testexemplaren. Volkswagen wil het productiemodel in 2025 op de markt brengen. Dat zal dan in eerste instantie zijn voor de ridepooling-dienst van mobiliteitsprovider MOIA in Hamburg.

Sensoren, radar en camera’s

Het zelfbesturingssysteem van de ID. Buzz AD omvat een groot pakket sensoren, radar en camera’s om de omgeving te bewaken en de bewegingen van andere weggebruikers te voorspellen. Remmen en sturen doet de ID. Buzz AD helemaal zelf. Om autonoom te kunnen rijden, legt de high-tech apparatuur aan boord voortdurend grote hoeveelheden omgevingsformatie vast, veel meer dan mogelijk is voor een menselijke bestuurder. Dat komt volgens Volkswagen ten goede aan de verkeersveiligheid en is volgens de autobouwer een van de belangrijkste winstpunten van autonoom rijden.

Meer informatie

Meer weten over de Volkswagen ID. Buzz AD? Uw Broekhuis Volkswagen Bedrijfswagen dealer vertelt u graag meer.
 

Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1