APK-keuring bij Broekhuis

Verloopt de APK van uw auto of bedrijfswagen binnen 2 maanden? Dan is het tijd om een APK-keuring te plannen in de werkplaats van Broekhuis. Onze officiële APK keurmeesters beoordelen snel en vakkundig of uw voertuig voldoet aan veiligheidseisen, milieuaspecten en overige zaken zoals documentatie volgens RDW-regelgeving

Met alle merken terecht bij alle vestigingen

Met 61 vestigingen verspreid door het midden, noorden en oosten van Nederland is er altijd een Broekhuis vestiging bij u in de buurt waar u terecht kan voor de APK-keuring. Met ieder merk auto of bedrijfswagen kunt u bij onze vestigingen terecht. Ook wanneer het een merk betreft dat we niet verkopen. Klop dus - wanneer u bijvoorbeeld in Purmerend woont - gerust met uw Opel aan bij onze Volkswagen dealer. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

En dankzij ons grote netwerk kunnen de collega’s onderling met elkaar schakelen wanneer er een technisch gebrek aan het licht komt, waardoor u verzekerd bent van snelle, trefzekere en vakkundige service.

Zo maakt u een APK afspraak bij Broekhuis

 1. Ga naar de online werkplaatsplanner
 2. Vul de gevraagde gegevens in (houd uw kenteken bij de hand)
 3. Kies bij stap 2 of u de APK wel of niet wilt combineren met onderhoud
 4. Kies vervolgens de vestiging in uw buurt
 5. Bepaal de datum en tijd van de afspraak
 6. Bevestig uw afspraak

Nu staat uw APK afspraak, geheel zoals u hem wilt in ons systeem. Wij zorgen dat we op de door u gekozen dag en tijd voor u klaarstaan.

Liever bellen? Dat kan natuurlijk ook! De contactgegevens van onze vestigingen vindt u op de Vestigingen-pagina.

Voordelen van APK bij Broekhuis

Gemakkelijk online een afspraak plannen

 Altijd een vestiging in de buurt

Officiële APK-keurmeesters

Met ieder merk auto of bedrijfswagen welkom

In combinatie met onderhoud vaak voordeliger

Snelle, persoonlijke en vakkundige service

Deskundig advies bij noodzakelijke reparaties

APK prijzen bij Broekhuis

Bij Broekhuis kunnen wij al de APK uitvoeren vanaf € 25,-*, dit is afhankelijk van uw merk en model auto of bedrijfswagen. Ontdek hieronder onze vanafprijzen voor de APK per merk waarvan wij officieel dealer zijn. Bij onze APK prijzen zijn de BTW en afmeldkosten inbegrepen.

Blijkt uit de APK dat er reparaties noodzakelijk zijn om uw auto of bedrijfswagen aan de keuringseisen te laten voldoen? Dan bespreken we dit altijd met u, inclusief prijsopgave. Zonder uw toestemming gaan onze technici niet aan de slag met deze reparaties. Zo weet u dus altijd waar u aan toe bent, zonder vervelende verrassingen achteraf.

Bekijk de prijzen per merk: 
Alfa RomeoAudi | Citroën | DSFiat | Fiat Professional | Ford | Ford Bedrijfswagens | HyundaiJaguar | JeepLand Rover | Opel | Opel Bedrijfswagens | Peugeot | Peugeot Bedrijfswagens | SEATŠKODA | Volkswagen | Volkswagen Bedrijfswagens | Volvo

Combineer APK met onderhoud

Enkel de jaarlijkse APK is geen garantie om een jaar zorgeloos te rijden. De APK is een momentopname waarbij alleen gekeken wordt of uw voertuig op dat moment voldoet aan de veiligheidseisen en milieuaspecten die opgelegd zijn vanuit wet en regelgeving. Zo kan een onderdeel naar behoren functioneren, maar blijkt het onderdeel al wel versleten.

Daarom kiezen veel klanten voor het combineren van APK en onderhoud. Het combineren van deze afspraken is vaak voordeliger, doordat u tijd én geld kunt besparen. Per merk en model kan het voordeel verschillen, onze serviceadviseurs rekenen graag het daadwerkelijke voordeel voor u uit.
 

Is uw voertuig toe aan APK? De Broekhuis APK-keurmeesters staan graag voor u klaar!

3 redenen om APK uit te voeren bij een officiële dealer

1. Extra aandacht voor uw voertuig bij Broekhuis

Bij Broekhuis vestigingen staan RDW erkende APK keurmeesters voor u klaar. Zij zijn specialistisch opgeleid en bevoegd om APK keuringen uit te voeren. Hierdoor weet u zeker dat uw voertuig correct APK gekeurd wordt en eventuele mankementen tijdig opgemerkt worden.

2. Specialistische kennis

Komt er tijdens de check een technisch gebrek aan het licht waarvoor specialistische kennis nodig is? Dan kunnen de medewerkers binnen het grote netwerk van Broekhuis snel met elkaar schakelen. Ook zijn de onderdelen vaak op voorraad, waardoor eventuele reparaties op dezelfde dag uitgevoerd kunnen worden. Deze reparatie voeren wij uiteraard pas uit nadat u akkoord bent. Zo komt u niet voor ongewenste verrassingen te staan bij het ophalen van uw auto of bedrijfswagen.

3. Software updates en terugroepacties

Daarnaast controleren de technici of er software updates vanuit de fabrikant beschikbaar zijn met speciale apparatuur die direct in verbinding staat met de fabrikant. En ook eventuele terugroepacties worden direct herkend en uitgevoerd als uw voertuig bij ons in de werkplaats is. Zijn wij hierdoor langer bezig met uw voertuig, dan nemen wij contact met u op.

Welkom in elke Broekhuis vestiging

U bent met uw auto of bedrijfswagen welkom in elke Broekhuis vestiging, ongeacht het merk of de leeftijd. Hier staan specialisten voor u klaar die weten waar ze op moeten letten. U vindt onze vestigingen in het midden, noorden, oosten en westen van Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat is een APK?

Om de veiligheid op onze Nederlandse wegen te bevorderen is de jaarlijks verplichte Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Tijdens deze keuring wordt uw auto of bedrijfswagen gecontroleerd op een aantal onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn;

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is verplicht voor voertuigen ouder dan 4 jaar (diesel/lpg-modellen ouder dan 3 jaar)

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Waarom de APK?

De APK is vanuit wet en regelgeving wettelijk verplicht om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Maar de APK-keuring is niet van alle tijden, vanuit wet en regelgeving is de APK pas sinds 1994 wettelijk van kracht. We zeggen bewust ‘pas’, want in de jaren ervoor had er veel leed mee bespaard kunnen worden. Daarom benadrukken we nog maar eens de noodzaak van het professioneel laten uitvoeren van de APK-keuring. Een streven waar iedere weggebruiker baat bij heeft.

Gelukkig zijn voertuigen tegenwoordig van zichzelf betrouwbaarder, sterker en veiliger dan ooit dankzij innovatieve technologieën en het gebruik van nieuwe materialen. Daarom kan de RDW nieuwe wagens tot 4 jaar (diesels 3 jaar) met een gerust hart zonder jaarlijkse APK-check toestaan op de openbare weg.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wanneer moet mijn auto voor APK?

Uw auto of bedrijfswagen dient vóór de APK-vervaldatum gekeurd te zijn. De APK-vervaldatum verschilt per voertuig, daarom ontvangt u zo’n 6 weken voor de APK-vervaldatum van de RDW bericht om u te herinneren aan de APK.

Afhankelijk van de leeftijd en de brandstof waarop uw voertuig rijdt, dient uw auto doorgaans elk jaar APK gekeurd te worden. Voor nieuwe voertuigen begint de APK-plicht na 4 jaar (diesel- en lpg-modellen na 3 jaar). 

 • Op benzine en elektriciteit: na 4 jaar de eerste APK, dan na 2 jaar, daarna weer na 2 jaar, daarna elk jaar
 • Op diesel: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar
 • Op LPG (autogas), CNG en waterstof: na 3 jaar de eerste APK, daarna elk jaar

Gaat u na de APK-vervaldatum zonder nieuwe APK op weg met uw voertuig, dan riskeert u een boete.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Hoe maak ik een APK afspraak?

Dat kan gemakkelijk via onze online werkplaatsplanner. Hier kunt u de benodigde gegevens zoals het kenteken van uw voertuig en uw contactgegevens invullen. Daarna kiest u het type onderhoud, in dit geval APK. Ook kunt u hier ervoor kiezen om ander onderhoud toe te voegen aan de afspraak, zo bespaart u een extra ritje naar de garage. Onderhoud gekozen? Dan kiest u de gewenste datum van de afspraak en de Broekhuis vestiging waar de APK wilt laten uitvoeren. Na bevestiging van de afspraak ontvangt u een e-mail met de details van de gemaakte afspraak.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik zelf iets doen om gemakkelijker door de APK te komen?

Ja, u kunt zelf al wat zaken voor de APK afspraak checken, zodat u uw voertuig zo goed mogelijk voorbereid op de keuring. Dit zijn de 5 meest voorkomende afkeurpunten:

 • Banden te weinig profiel: als u banden met te weinig profiel tijdig laat vervangen, optimaliseert u de wegligging van het voertuig wat ten goede komt van uw veiligheid.
 • Beschadigde ruitenwissers: strepen op uw ruit tijdens het gebruik van de ruitenwissers duidt op versleten of beschadigde ruitenwissers. Voor goed zicht onderweg dient u deze daarom tijdig te laten vervangen.
 • Defecte verlichting: controleer regelmatig of alle verlichting naar behoren functioneert en laat defecte verlichting vervangen.
 • Remproblemen: ervaart u tijdens het remmen problemen, zoals later dan normaal tot stilstand komen? Laat dan uw remmen controleren.
 • Te lage bandenspanning: bij tankstations vindt u doorgaans een luchtautomaat waarmee u uw banden kunt oppompen. In het boekje van het voertuig vindt u de juiste bandenspanning. Wist u dat met het rijden op te zachte banden, u meer brandstof verbruikt doordat de rolweerstand toeneemt? Als iedereen in Nederland voortaan met de juiste bandenspanning zou rijden, zou de CO2-uitstoot met tot wel 300 miljoen kilo per jaar omlaaggaan.

Neem gerust contact met ons op als u één van bovenstaande afkeurpunten hebt gesignaleerd bij uw voertuig. We helpen u graag!

Neem contact op

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Geldt de APK ook voor elektrische auto’s?

Ja, voor elektrisch aangedreven auto’s en bedrijfswagens gelden dezelfde APK verplichten als voor benzine aangedreven voertuigen. Dat betekent dat de elektrische auto de eerste 4 jaar is vrijgesteld van de APK. Daarna dient u het voertuig om het jaar (1x in de 2 jaar) APK te laten keuren. Na 8 jaar dient de elektrische auto ieder jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn auto is nog vrij nieuw, hoe zit het dan met de APK?

Heeft u een nieuwe auto of bedrijfswagen die op benzine of elektriciteit rijdt? Dan moet deze na het vierde levensjaar voor het eerst APK gekeurd worden. Daarna dient de wagen elke 2 jaar gekeurd te worden. Is de auto of bedrijfswagen 8 jaar of ouder? Dan moet deze elk jaar APK gekeurd worden.

Rijdt uw nieuwe auto of bedrijfswagen op diesel of lpg? Dan start de APK-verplichting na het derde levensjaar. Daarna dient de wagen direct elk jaar gekeurd te worden.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik mijn auto eerder laten keuren?

Ja dat kan tot 2 maanden voor de APK-vervaldatum. Komt het zo uit dat uw auto meer dan 2 maanden voor uw APK-vervaldatum naar de werkplaats gebracht wordt voor onderhoud of reparatie? Dan kunnen wij deze wel al voor u APK keuren. Dit heeft invloed op uw volgende APK-vervaldatum.

Als u uw voertuig maximaal tot 2 maanden voor de vervaldatum laat keuren, dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Als u langer dan 2 maanden van tevoren uw auto of bedrijfswagen laat keuren, dan verschuift u nieuwe APK-vervaldatum naar de datum van de APK-keuring plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).

Een voorbeeld:
Uw APK vervalt op 1 juni 2021. Laat u uw auto op 23 april keuren (binnen 2 maanden voor 1 juni), dan blijft de nieuwe APK-vervaldatum hetzelfde, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig). Laat u uw auto op 23 maart keuren (meer dan 2 maanden voor 1 juni), dan wordt uw nieuwe APK-vervaldatum 23 maart, plus 1 of 2 jaar (afhankelijk van de leeftijd en het type van uw voertuig).
> Maak een APK afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat wordt gecontroleerd tijdens de APK?

Uw voertuig wordt gecontroleerd op verschillende onderdelen die vanuit wet en regelgeving gesteld zijn. Zo wordt onder andere het volgende gecheckt:

 • Veiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
 • Milieu: uitstoot van CO2 (benzinemotoren) en roet (dieselmotoren)
 • Overig: voertuigbewijs, chassisnummer, kilometerstand en gebruikte brandstof

Meer weten over de APK keuringseisen? De RDW heeft APK handboeken per type voertuig. Lees hier meer. 

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Kan ik wachten tijdens de APK?

Ja, dat kan. Tijdens het wachten in de vestiging kunt u gebruikmaken van gratis WiFi en de koffie en thee hoek. Sommige vestigingen bieden extra services, dit verschilt per vestiging.

Wilt u wachten tijdens de APK? Dan raden we u aan om de afspraak telefonisch te maken, zodat u direct kunt afstemmen hoe laat uw auto gecontroleerd wordt en dat u in de vestiging wilt wachten.

Een APK keuring duurt doorgaans zo’n 45 minuten, mits deze niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Dit kan namelijk resulteren in extra wachttijd, net als eventuele noodzakelijke reparaties.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Wat is een steekproef van de RDW?

De RDW verricht bij ongeveer 3% van de in Nederland uitgevoerde APK-keuringen een steekproef. Een steekproef houdt in dat de RDW de APK-keuring nogmaals uitvoert. Deze herkeuring moet binnen 90 minuten na de uitgevoerde APK worden aangevangen. Tussen de keuringen door mag uw auto onze vestiging niet verlaten. Of uw voertuig geselecteerd is voor de steekproef weten wij pas nadat wij de APK van uw voertuig hebben afgerond. U bent verplicht om aan de RDW-steekproef mee te werken. Deze steekproef wordt uitgevoerd om de kwaliteit van de APK-keuringen te controleren.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

Mijn APK is verlopen, wat nu?

Als uw voertuig niet op tijd APK gekeurd is, dan ontvangt u na het verlopen van de APK automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. laat daarom uw voertuig op tijd APK keuren.

Ook als u uw voertuig niet gebruikt, dient deze wel gekeurd te worden. Deze verplichting vervalt als u ervoor kiest om uw voertuig tijdelijk te laten schorsen. Met een geschorst voertuig mag u niet de openbare weg op.

Is uw vraag voldoende beantwoord?

APK verlopen?

Is uw APK verlopen? Dan mag u niet meer met uw voertuig rijden; behalve als u naar de garage rijdt voor de APK. Dit geldt tot uiterlijk 2 maanden na de APK-vervaldatum. Korte tijd na het verlopen van de APK ontvangt u automatisch een boete van het CJIB (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Deze boete bedraagt momenteel € 130,- + € 7,- administratiekosten. Ook riskeert u een boete als u op weg gaat met een voertuig zonder APK.

Plan daarom vandaag nog een afspraak, om zo boetes en onveilige situaties te voorkomen. > Maak een afspraak

Is uw vraag voldoende beantwoord?
Goedendag, heeft u een vraag? Wij helpen u zo snel mogelijk verder.
WhatsApp Chat starten Bel ons 0341 - 751 187 Bekijk klantenservice pagina
1